Miért jó a tömegközlekedés?

Már megint késik a vonat...Már megint nincs helyem a buszon...Már megint jön az ellenőr a villamoson...Ugye mindenkinek ismerősek ezek a gondolatok, amelyek naponta átfutnak az agyunkon, ha tömegközlekedést kell használnunk. Természetesen a közösségi közlekedésnek is megvannak a szépségei, amelyeket időnként elfelejtünk. Miért jó a tömegközlekedés?

Új embereket ismerhettek meg

Igaz, a taxiban és még talán a telekocsival való közlekedés során is megismerhettek pár új arcot, de annyit soha, mint a tömegközlekedés alatt. Gondoljatok csak bele, mindennap úgy emberek, úgy élettörténetek, új problémák, új nevek. Sokkal jobb beszélgetni valakivel, mint számolni a kilométertáblákat vagy a madarakat út közben.

mostannoyingpeopleyoumeetinpublictransporth_1383919519_980x457.jpgKép forrása: http://media.mensxp.com

 

Új dolgokat fedezhettek fel

Észrevettétek már, hogy ha nem a volán mögött ültök, mennyi mindent meg tudtok figyelni? Ilyenkor feltűnik, hogy megnyitott az új kolbászozó a focipálya mellett, és a szomszéd háztömbben mennyire gáz a másodikon a karácsonyi világítás.

train6-thumb-1000x750-115669.jpgKép forrása:http://cdn.theatlantic.com

 

Segít a bajban

2011-ben a New York-i terrortámadás után a tömegközlekedés segített a bajbajutottaknak elhagyni a helyszínt, ráadásul viharok idején is a metrót ajánlják, ha valahonnan menekülnünk kell. Ugye mindannyian láttatok már katasztrófafilmet? Ki hal meg először? Aki kocsival van.

metro_52.jpgKép forrása: http://img.uphaa.com

 

Egész veszélytelen

Ugye nem kell mondani, hogy sokkal több az autóbaleset, mint a vonat - vagy busz szerencsétlenség. Egy amerikai kutatás szerint busszal utazni 91-szer biztonságosabb, mint autóval, és a vonat is 15-ször megbízhatóbbnak bizonyul. Elég indok a tömegközlekedésre, nem?

metro_love.jpg

Kép forrása:http://www.themoscowtimes.com