Miért jó alkalmazottnak lenni?

Minden ember egyszer el szeretne jutni arra a szintre, hogy másoknak dirigálhasson és mindenki úgy táncoljon, ahogy ő fütyül. Ehhez általában meg kell másznia azt a bizonyos ranglétrát (általános esetben, van, aki ugye már rögtön big boss lesz). Nos, én nem a főnökség örömeit szeretném kifejteni, hanem éppen azt, hogy miért is jó több éven keresztül valaki alatt dolgozni (persze, csak képletesen).

Nem kell világrengető ötletekkel előállni

Persze, minden főnök szereti, ha az összes alkalmazottjának rögtön felkapcsol az izzó a kis fejében, ha valami új ötlettel kell előállni, de valljuk be, a vezetőknek általában többet kell gondolkodniuk, mint az alkalmazottjaiknak. Ők inkább a végrehajtó szerepet töltik be, megvárják míg kapnak valami utasítást, és természetesen 110%-osan megoldják (de jó lenne, ha így működne).

employeeideas.jpgKép forrása: http://www.massingenuity.com

 

Van előrelépési lehetőség

Egy vezetőnek általában mindene meg van: jacht, csinos feleség/barátnő, egy lakás a Rózsadombon és egy saját tigris. Ezt látják az alkalmazottjaik is az összes Facebook képből és posztból, amire roppant féltékenyek, és ők is meg szeretnék kaparintani. Csábos mosollyal sajnos manapság már nem lehet bármit megszerezni, ezért küzdeni kell az élet minden egyes édes cseppjéért. Ez pedig erőt ad ahhoz, hogy elérjék a céljaikat.

article-2017498-0d1ba81400000578-317_634x467.jpgKép forrása: http://i.dailymail.co.uk

 

Csak kevesen utálnak

És csak akkor, ha egy kiállhatatlan, minden lében kanál, "főnök kedvence" szerepet töltötök be. Az alkalmazottak csak és csak akkor utálják ki a társukat, ha tényleg rossz hatással van az ő fejlődésükre. Ha jó kapcsolatokat alakítotok ki, akkor bizalmasokat szerezhettek, és nem ellenségeket.

i-hate-my-job-1.jpgKép forrása:http://www.lowdensitylifestyle.com

 

Egyszerre lehettek a saját főnökötök is

Ha valaki vállalkozó, akkor egyben alkalmazott és alkalmazó is. Nincs is annál jobb, mint amikor a saját időnket osztjuk be, akkor csináljuk meg a feladatainkat, amikor akarjuk és mindent magunk intézhetünk. Sőt, szabadságért sem kell lobbiznunk!

51c7tmnpkal_sx522_.jpg

Kép forrása:http://ecx.images-amazon.com