Miért jó a Nutella?

Ha valakitől megkérdezném, hogy ettetek-e már Pasta Granduját, valószínűleg azt mondanák, hogy nem. Pedig a legtöbb gyerek és felnőtt is imádja, csak éppen nem tudja, hogy ez volt a Nutella korábbi neve (hívták még Supercremának is). A szülők többsége azonban ellenzi, hiszen tele van cukorral, és a legtöbb gyerek felpörög tőle, aminek a szombat délután pihenésre vágyó anyukák és apukák kevésbé örülnek. Na, de miért is imádjuk a Nutellát?

 

Bármivel lehet enni

Az extrémebb ételek kedvelői szinte bármit kipróbálnak. Az Epic Meal Time nevű sorozatban a srácok elég gyakran fogyasztják baconnel, a tengerentúlon pedig a szülők megspékelik egy kis dzsemmel, hogy hát a kis törpéjük az iskolában kívülről fújja az összes Amerikai elnök horoszkópját. Az olaszok ravioli tésztába is töltik, a fogyókúrázni vágyók pedig puffasztott rizsre kenik (természetesen lájt kólával öblítik, mert ugye az nem hizlal). A lényeg, hogy tényleg bármire kenhetjük, bármit tölthetünk vele, a Nutella akkor is finom lesz.

bacon-and-chocolate-cupcakes-with-nutella-ganache-wide.jpgKép forrása: http://i1.wp.com

 

Mindenki szereti

Ha valaki mutat nekem egy olyan embert, aki nem szereti a Nutellát, azt megtalálom, és megszerettetem vele. De, tényleg, ismer valaki olyan embert, aki nem szereti a Nutellát? Vagy másképp teszem fel a kérdést: Mit nem lehet szeretni benne? Joey Tribiani szavaival élve: a kakaó jó, a cukor jó, a tej jó.

large.jpgKép forrása: http://data2.whicdn.com

 

Mindig segít átjutni a nehéz időkön

Valljuk be: egy szakítás után többen nyúltak már a nagy kanálért, hogy szerelmi bánatukat egy kis Nutellával csökkentsék. Igaz, nem rég készült egy kimutatás, hogy az egészségtelen ételek nem segítenek jobban a depresszió és a szomorúság leküzdésében, de mennyivel jobb már tisztára nyalni a Nutellával borított kanalat, sírva a Szerelmünk Lapjait bámulva, mint répát vagy zellerszálat rágcsálni.

6733b2da878ca56eb7b02c38cecfe3f8.jpgKép forrása: http://pinterest.com

 

Van világnapja!

Aminek manapság nincs világnapja, az nem is létezik. Van például Caps Lock világnap, de van Csúnya Pulcsi világnap is, hát akkor már miért ne lenne a Nutellának is? A hivatalos Nutella világnapot február 5-én tartják, így ezen a napon több csapból, bevásárlókosárból és kanálról ömlik a Nutella, amit büntetlenül fogyaszthatnak még a fogyókúrázok is (egyébként is, csak a kis lelkük megnyugtatásáért közlöm).

nutella-day-party-600x600.jpgKép forrása: http://nowyouknowevents.com

 

Rendkívül népszerű

A Nutellát mindössze két "szupersztár" előzi meg a Facebookon a lájkok számát illetően: Az egyik a Coca-Cola, a másik pedig Barack Obama. Gondoljuk csak bele, ha az amerikai elnök csinálna egy képet miközben Coca-Colát iszik (persze a lájtot) és egy teljes kiőrlésű kenyeret ken meg éppen Nutellával (jelzem, ha ez bekövetkezik, az internet felrobban).

hey-i-need-nutella-now-.jpgKép forrása: http://www.troll.me