Miért jó, ha van egy macskánk?

Egyiptomban Istenként tisztelik őket, az olaszok és a kínaiak pedig állítólag annyira szeretik a macskákat, hogy ízletes ételeket készítenek belőlük (fúj!). Legtöbben hálátlan kis dögöknek tartják őket, de én azért azt gondolom, hogy csak imádni lehet az összes cicust (az internet nagy többsége szerint is). Miért jó, ha van egy macskánk?

 

Akár híressé is tehet minket

Vegyük csak Grumpy Catet, az állandóan morcos cicust, aki már saját filmmel rendelkezik, millió dolláros birodalmat épített fel, és a gazdájának soha többet nem kell dolgoznia, mindössze azért, mert a macskájának furcsa az arca. Vagy ott van Snoopy, a nyomott orrú cica, aki sokkal cukibb, mint a morcos fajtársa, és olyan kifejező mimikával rendelkezik, hogy egy világhírű festő akár vászonra is vihetné. Meg kell még említenem Samet, aki mindössze annak köszönheti népszerűségét, hogy két, szemöldökszerű folt van a fején, és Marut, a nem túl okos cicát, aki imádja a dobozokat. Tehát, ha híressé szeretnétek válni, és nem áldott meg benneteket a jó Isten tehetséggel, vegyetek egy macskát, csináljatok neki egy Facebook oldalt, és kezdődhet a népszerűség (ha a cicus különleges képességekkel rendelkezik, vagy valami furcsa, készüljetek, hogy hamarosan Hollywoodba kell utaznotok csillagavatásra)!

snoopybabe-gallery1.jpgKép forrása: http://www.pbh2.com

 

Minden problémát megoldanak

Láttatok már olyan macskát, aki ne szervezett meg volna valamit, amit kinézett magának? Mindig megoldanak mindent! Ha kinéznek egy rongydarabot az ablak tetején, addig esnek-kelnek, nyújtózkodnak, izegnek-mozognak, amíg az övék nem lesz. A kutyák egy idő után megunják a dolgot, de a macskák igazi kitartó harcosok!

cat_leg_crawl.gifKépek forrása:http://viralgifs.com

 

Stresszoldásban első számúak

Egy nehéz nap után ki ne örülne annak, hogy a kis kedvence hozzá dörgölőzik, és bájosan dorombol. Tudományosan bizonyított, hogy a macskák dorombolása az egyik legjobb stresszoldó, nyugtatja az idegeket, és a nehéz légzés tüneteit is csökkenti. Le az antidepresszánsokkal! (Nutellát azért még ehettek stresszoldóként!)

37-cat-purring-reason-is-425km071411.jpgKép forrása:http://s3.amazonaws.com

 

Okosabbak lehettek, mint az ötödikesek

Állítólag azok az emberek, akiknek macskájuk van, magasabb IQ-val rendelkeznek, mint a kutyás társaik. Persze, ez nem azt jelenti, hogy a kutyával rendelkezők agyi szintje egy főtt zöldséggel egyelő és a macskás emberek fedezik majd fel a rák ellenszerét. A kutatók az egészet abból következtették ki, hogy a sokáig dolgozók inkább macskát szereznek be háziállatként, mivel kevesebb törődést igényel, míg, akik rövidebb ideig dolgoznak, a több törődést igénylő kutyát választják hű társukként.

wpid-experiment-cat-scientist.jpegKép forrása:http://dawgpoundnation.com
Címkék: macska miért jó